Informaţii şi noutăţi




- licenţiat în Fizică (1994)
- master, Fizică aplicată în medicină
- doctorand, Metode fizice de imagistică informaţională, neinvazivă, cu aplicaţii în medicina
- licenţiat în Drept (2015)
Dezvoltarea unei noi generații de scanere de computer neliniare care utilizează imagini virtuale multidimensionale a zonei de interes a corpului, a facilitat o eficiență îmbunătățită substanțial a metodei NLS și chiar și-a extins domeniile de aplicare (în ciuda MRT-ului). concurență). Modelul volumetric inițial al scanării este o trăsătură distinctivă a imaginii multidimensionale NLS. Datele astfel dobândite sunt o matrice integrală, care facilitează reconstruirea imaginilor virtuale multidimensionale ale structurilor anatomice. În acest sens, NLS virtual este utilizat pe scară largă în special pentru investigațiile angiografice cu o reconstrucție tridimensională a formațiunilor vasculare.
O caracteristică specifică a reprezentării datelor virtuale de către sistemul Hunter este vizualizarea simultană a suprafețelor cavatului și a formațiunilor extramurale situate în afara lumenului cavității examinate (de exemplu, ganglioni limfatici, vase). Imaginile dobândite formează o secvență naturală de fotografii NLS virtuale, în timp ce un program special de navigare determină automat calea „scanerului virtual” în funcție de centrul cavității examinate. Calea mișcării poate fi aleasă de către operator folosind alte setări, care permit imagini detaliate NLS prin schimbarea câmpurilor de vizualizare. O reprezentare în relief a suprafeței cavității este, de asemenea, realizabilă prin modelarea unor zone umbrite artificial. Secvențele presupuse ale fotografiilor NLS pot fi ușor convertite într-un format video VHS standard prin intermediul programului epi-Client și pot fi utilizate în sisteme video standard, în special pentru teleradiologie.
Sistemul Hunter este conceput în primul rând pentru detectarea cazurilor de procese obstructive în căile respiratorii superioare, formațiuni voluminoase esofagiene, gastrice sau colonice, leziuni aterosclerotice ale vaselor mari și tulburări care afectează sinusurile paranazale, vezica urinară sau canalul spinal. Datele colectate prin „scopia NLS virtuală” facilitează selecția locului optim pentru biopsie și pot defini în timp util amploarea intervenției chirurgicale.Această tehnică poate fi utilizată atât de sine stătător, cât și ca element util de legătură între investigațiile tomografice, endoscopice și NLS.