Stările creierului. Stimulare alternativă

Undele cerebrale

Semnalele electrice inregistrate cu senzori speciali de pe craniu se numesc in limbaj medical unde cerebrale. Ele sunt foarte slabe, in mod curent valoarea lor este in jur de 1 μV iar frecventa lor este cuprinsa intre 0,5 si 150 Hz.
Frecventa si amplitudinea acestor semnale sunt legate de activitatea creierului. Aceste unde cerebrale sunt vizualizate cu ajutorul electroencefalografului. Cele mai importante unde cerebrale si care sunt de obicei luate in calcul de catre medici sunt cele cuprinse in gama 0,5 – 40 Hz. De altfel pentru a putea vedea frecvente mai mari sunt necesare electroencefalografe de o constructie speciala.

- 0,5 – 4 Hz undele DELTA - sunt unde care corespund starii de functionare a creierului in somnul profund fara vise. Activitatea energetica la nivelul creierului este cea mai redusa. Pe nivelele inferioare ale acestei game nu exista imagini mentale si nici nu se manifesta constiinta corpului fizic. La un adult aceste unde Delta apar doar 1,5 – 2 minute, atat cat dureaza starea de somn fara vise in timpul unui ciclu de somn de aproximativ 1,5 ore.
Experientele pe cobai au aratat ca aceasta functionare in delta este vitala pentru organismul fizic. Daca erau impiedicati sa ajunga in starea de unde Delta in mai putin de 3 zile cobaii mureau. Atunci cand organismul este privat de aceasta relaxare apar scurte momente cand corpul cade pentru 5 – 10 minute in stare de somn profund si imediat apare senzatia de odihna. De altfel, prezenta acestor unde mai este asociata si cu procesul complet si amplu al regenerarii fizice si al refacerii sau mentinerii sanatatii. Aceasta functionare in Delta mai poate fi obtinuta si prin tehnici de meditatie, dar presupune mult antrenament pentru a ajunge la rezultate.

- 4 – 8 Hz, undele THETA sunt undele caracteistice starii de somn cu vise. In domeniul undelor Theta, neuronii transmit influxul nervos cu o frecventa sporita fata de undele Delta. Aici pot aparea imagini, dar totusi realitatea exterioara nu este experimentata sub nici o forma pe nivelele inferioare ale acestei game; constiinta corpului fizic inca nu exista sau apare intr-o forma vaga, in care partile corpului apar ca entitati distincte (deci nu se afla in corelatie unele cu altele).
Ea este proprie invatarii accelerate, autosugestiei, autovindecarii, proceselor de creatie si in general proceselor de regenerare. Undele Theta mai sunt asociate cu activitati creatoare si artistice aparand mai ales la subiectii umani care au preocupari artistice creatoare: scriitori, poeti, sculptori, pictori, regizori, actori.
In gama 6 - 8 Hz, denumite si Alfa joase se gasesc majoritatea frecventelor care produc regenerare rapida la nivelul tesuturilor organice ale corpului fizic, dar si regenerare la nivelul structurii psihice (ele sunt de altfel legate una de cealalta). Aceasta gama de unde corespunde si experientelor extracorporale (dedublari).

- 8 – 12 Hz, undele ALFA sunt cele ce caracterizeaza starea de relaxare constienta completa a corpului. in starea de unde Alfa, spre deosebire de starile Delta si Theta, fiinta este pe deplin constienta de corpul sau fizic si, in plus, acesta este pe deplin relaxat. In aceasta stare atentia poate fi focalizata cu succes atat in exterior pentru rezolvarea problemelor si situatiilor de tot felul cat si in interior pentru realizarea si aprofundarea unei stari de meditatie dinamica.
Undele Alfa sunt predominante in starile de concentrare sau de focalizare asupra unui centru interior imobil (spre exemplu o stare de centrare in propria fiinta). A invata sa generarea de unde Alfa la vointa inseamna a realiza in primul rand o anihilare considerabila a stresului in viata cotidiana. In mod normal un copil de pana intr-un an petrece peste 60% din timpul sau in starea de unde Delta, iar majoritatea restului de timp este in Alfa. Pana aproximativ pe la 4 ani 70% din activitatea unui copil este in starea de unde Alfa. Un copil si cand plange si cand tipa si cand se enerveaza este in starea de unde Alfa. Statisticile arata ca dupa 21 de ani nu se mai pot culege la un subiect obisnuit semnale corespunzatoare undelor Alfa, in stare de veghe. Practic un adult functioneaza pe frecvente foarte inalte care corespund unei activitati intense a creierului. In aceste stari inalte Beta comunicarea cu memoria de lunga durata este foarte slaba. Starea de unde Alfa este propice invatarii accelerate, a unei limbi straine sau a oricaror informatii noi. Practic in starea de unde Alfa ego-ul, spiritul critic, care impiedica informatia sa ajunga in memoria de lunga durata este adormit. In momentul respectiv memoria inmagazineaza absolut orice informatie cu care vine in contact.

- 12Hz – undele BETA sunt undele starii de veghe, starea in care activitatea creierului este cea mai intensa, practic cea in care se desfasoara toate activitatile constiente.


Premisele ideii de stimulare

Nu se poate vorbi despre memorie si stimulare alternativa daca nu se accepta integrarea intr-un curent care se numeste holism pentru a intelege ca acest mod de a stimula capacitatile latente este benefic si efectele obtinute sunt eminamente pozitive, mai mult decat atat cursul firesc al lucrurilor, adica in mod normal, asa ar trebui sa fie. Din punct de vedere al semanticii holismul priveste lucrurile ca un intreg legat de un substrat inteligent integrator, care este de fapt chiar aceasta memorie profunda.

Poate ca cel mai intuitiva idee ar fi a se face o paralela intre medicina moderna contemporana, alopata si punctul de vedere holist. Medicina alopata trateaza efectele. Ea se bazeaza pe teoriile care afirma existenta virusilor, microbilor si bacteriilor si in momentul in care a aparut un dezechilibru in corp se introduce in corp chimia care poate lupta impotriva efectului considerat negativ. O statistica facuta de un colectiv de medici din Franta intre 1996 – 2001 arata ca toti bolnavii cu boli foarte grave, SIDA, sifilis, cancer, etc., analizati, au avut toti un lung istoric de boli din ce in ce mai grave tratate alopat si boala a ajuns din ce in ce mai profund pana a ajuns la o forma acuta care nu a mai putut fi controlata de medicina alopata. Practic medicina alopata nu produce o vindecare ci, daca ar fi sa fie evaluata pe o scara de nivele de sanatate, ingerarea unui medicament alopat nu vindeca ci duce la tranzitia pe un nivel de sanatate inferior. De exemplu un pacient are gripa si se imbolnaveste periodic de gripa. Se trateaza cu antibiotice de fiecare data sau face un vaccin antigripal, nu va mai face gripa ci se va imbolnavi de ceva mai grav.

O medicina holista priveste boala ca pe o reactie normala a fortei vitale (memoria profunda) de a elimina o perturbare. Tot ce trebuie sa faca medicul este sa recunoasca in pacient semnele trezirii acestei forte vitale si sa o stimuleze pentru a elimina cat mai rapid perturbarea. Un medic psihiatru elvetian, Raymond Abrezol afirma ca un proces de vindecare este de fapt un proces de reamintire.

De fapt aceste doua modalitati de abordare alopatie – holism sunt complet diferite prin scopul pe care si-l propun. Alopatia isi propune sa calmeze efectele iar principalul obiect de studiu al ei este patologia, adica studiul bolilor, altfel spus se cauta imbogatirea studiind comportamentul oamenilor saraci, sau modalitatea de a ajunge cineva campion studiind comportamentul perdantilor. Nimeni nu va deveni sanatos studiind bolnavii sau bolile, se va genera tot boala.

O abordare holista defineste in primul rand starea de sanatate si este tinta ce trebuie atinsa.

Abordarea holista presupune existenta unui suport inteligent (memoria profunda) care ordoneaza si echilibreaza intreaga structura existentiala pentru ca aceasta inteligenta profunda vizeaza toate straturile structurii umane.

Abordarea memoriei trezind memoria de lunga durata este o abordare holista. Nu se poate compara cu diverse metode asociative superficiale si imaginative, gen ne compartimentarea mintii, asemenea unui dulapior si intr-un sertarel sa se puna o informatie, in altul alta informatie etc. Acest gen de abordari sunt superficiale si in timp se dovedesc ineficiente, informatia devine confuza sau se pierde.

Pe aceasta tema este relevanta o anecdota.
Mama ambasadorului Canadei in Japonia a venit in vizita la fiul ei. Colegii japonezi i-au facut o primire foarte frumoasa si timp de doua saptamani cat a ramas batrana doamna in Japonia s-au intrecut in amabilitati astfel incat mama ambasadorului s-a simtit foarte bine. In final cu o zi inainte de plecarea mamei fiul sau a dat o petrecere de despartire la care au participat si colegii japonezi. Batrana doamna tinut un discurs iar la final, pentru a-si arata recunostinta fata de modul cum a fost primita in Japonia, a vrut sa le spuna un cuvant in japoneza „arigato”. Dar cum ea era in varsta si uita mereu acest cuvant s-a gandit sa il asocieze cu altceva ca sa ii fie usor sa il memoreze, asa ca s-a gandit la aligator – „arigato”.
A venit ziua cu petrecerea si doamna a tinut discursul iar in final le-a spus „...mai am doar un cuvant sa va spun... crocodil!”.

Abordarea holista presupune trezirea memoriei de lunga durata si a mecanismului specific pentru mintea fiecarei persoane de a accesa acest substrat profund. Trezirea acestei memorii nu este un efort, din contra este o tendinta naturala iar efectele colaterale care apar sunt doar pozitive.

Trezirea acestei memorii este o problema personala specifica fiecarui subiect. Rezultatele sunt eminamente pozitive. De altfel psihologul bulgar Gheorghi Lozanov a obtinut rezultate spectaculoase reusind sa trateze boli foarte grave trezind de fapt aceasta memorie. In fapt subiectii invatau limba japoneza sau germana si se vindecau de cancer sau alte boli grave.

Cititi mai mult...

Echipamente

Crownscope M17 by Bioentech

Quantum Magnetic Analysis vers.6

Metatron Hunter 4027 NLS System

9D LRIS NLS Health Diagnostic System Therapy Device

Multi-purpose health device KWD-808I

Multifunctional physio/electrotherapy QXTA-08

Investigaţii şi Terapii

Toate evaluările, investigaţii de natură biologică structurală, dar şi functională, efectuate, sunt neinvazive. Acestea se efectueaza rapid (max. 35 min. fiecare investigaţie), fără pregătire prealabilă. Beneficiind de cele mai noi cercetări, acestea au o mare precizie, fiind de un enorm ajutor medicului terapeut în diagnosticarea prealabilă sau pe parcurs.
De altfel şi terapiile sunt neinvazive biologic, fiind vorba de terapii energo-informaţionale (frecvenţe rezonante, lumină, sunet, metaterapii)