Cercetare, Investigatii neinvazive, Terapii alternative

Oricâtă imaginaţie ar exista, ea nu ţine loc de imagine. Imaginea, înainte de toate, este un cumul de informaţii, informaţii care nu apar, toate, vederii directe. Fără o imagine completă, medicina nu ar putea să opereze cu adevăruri, ci doar cu presupuneri. Revine ştiinţei, fizicii cu precădere, să cerceteze şi să găsească metode pentru a culege cât mai multe informaţii despre corpul uman, despre structura şi funcţionarea sa. De la această bază pleacă restul, metodele fizice sunt provocările pe care ingineria le are ca punct de plecare în dezvoltarea aparatelor necesare. Iar toate aceastea aduc, la îndemana medicinei, fiind ea în sine o ramură ştiinţifică ce foloseşte bazele ştiinţelor ce îi sunt piloni: biologia, fizica, psihologia, o cale de a deveni performantă şi eficientă...

Citiţi mai mult...

Informaţii şi noutăţi

Stările creierului. Stimulare alternativă. Memoriei este un proces psihic care consta în întipărirea...

Citiţi mai mult...

Buyology - Ştiinţa manipulării consumatorilor. Comercianţii de boli inventate

Citiţi mai mult...

Diagnosticarea neliniară computerizată oferă informații suplimentare despre amploarea disfuncției și oportunitatea unui prognostic cuprinzător...

Citiţi mai mult...

...

...

Daniel-Dumitru Darie
- licenţiat în Fizică (1994)
- master, Fizică aplicată în medicină
- doctorand, Metode fizice de imagistică informaţională, neinvazivă, cu aplicaţii în medicina
- licenţiat în Drept (2015)

Despre evaluările şi investigaţiile NLS

Dezvoltarea unei noi generații de scanere de computer neliniare care utilizează imagini virtuale multidimensionale a zonei de interes a corpului, a facilitat o eficiență îmbunătățită substanțial a metodei NLS și chiar și-a extins domeniile de aplicare (în ciuda MRT-ului). concurență). Modelul volumetric inițial al scanării este o trăsătură distinctivă a imaginii multidimensionale NLS. Datele astfel dobândite sunt o matrice integrală, care facilitează reconstruirea imaginilor virtuale multidimensionale ale structurilor anatomice. În acest sens, NLS virtual este utilizat pe scară largă în special pentru investigațiile angiografice cu o reconstrucție tridimensională a formațiunilor vasculare.

O caracteristică specifică a reprezentării datelor virtuale de către sistemul Hunter este vizualizarea simultană a suprafețelor cavatului și a formațiunilor extramurale situate în afara lumenului cavității examinate (de exemplu, ganglioni limfatici, vase). Imaginile dobândite formează o secvență naturală de fotografii NLS virtuale, în timp ce un program special de navigare determină automat calea „scanerului virtual” în funcție de centrul cavității examinate. Calea mișcării poate fi aleasă de către operator folosind alte setări, care permit imagini detaliate NLS prin schimbarea câmpurilor de vizualizare. O reprezentare în relief a suprafeței cavității este, de asemenea, realizabilă prin modelarea unor zone umbrite artificial. Secvențele presupuse ale fotografiilor NLS pot fi ușor convertite într-un format video VHS standard prin intermediul programului epi-Client și pot fi utilizate în sisteme video standard, în special pentru teleradiologie.

Sistemul Hunter este conceput în primul rând pentru detectarea cazurilor de procese obstructive în căile respiratorii superioare, formațiuni voluminoase esofagiene, gastrice sau colonice, leziuni aterosclerotice ale vaselor mari și tulburări care afectează sinusurile paranazale, vezica urinară sau canalul spinal. Datele colectate prin „scopia NLS virtuală” facilitează selecția locului optim pentru biopsie și pot defini în timp util amploarea intervenției chirurgicale.Această tehnică poate fi utilizată atât de sine stătător, cât și ca element util de legătură între investigațiile tomografice, endoscopice și NLS.

Echipamente

Crownscope M17 by Bioentech

Quantum Magnetic Analysis vers.6

Metatron Hunter 4027 NLS System

9D LRIS NLS Health Diagnostic System Therapy Device

Multi-purpose health device KWD-808I

Multifunctional physio/electrotherapy QXTA-08

Investigaţii şi Terapii

Toate evaluările, investigaţii de natură biologică structurală, dar şi functională, efectuate, sunt neinvazive. Acestea se efectueaza rapid (max. 35 min. fiecare investigaţie), fără pregătire prealabilă. Beneficiind de cele mai noi cercetări, acestea au o mare precizie, fiind de un enorm ajutor medicului terapeut în diagnosticarea prealabilă sau pe parcurs.
De altfel şi terapiile sunt neinvazive biologic, fiind vorba de terapii energo-informaţionale (frecvenţe rezonante, lumină, sunet, metaterapii).