Diagnosticarea neliniară computerizată

Sistemele de diagnosticare neliniară (NLS) au fost utilizate pe scară largă în ultima vreme și câștigă o popularitate din ce în ce mai mare. Chiar și în puținele cazuri, în care simptomele clinice par foarte tipice, diagnosticul NLS oferă informații suplimentare despre amploarea disfuncției și oferă o oportunitate mai bună pentru un prognostic mai cuprinzător. În majoritatea cazurilor, este de o importanță vitală pentru diagnostic și, în consecință, pentru alegerea corectă a tratamentului.

În 2000, teoria logicii entropiei cuantice a lui Theodore Van Hoven (care stă la baza acestei metode) exista de 20 de ani. Diagnosticul neliniar pare a fi cea mai actualizată dintre toate metodele de diagnosticare bazată pe hardware. Descoperirea sa poate fi privită ca un reper semnificativ în medicina de diagnostic.

Analiza neliniară a fost folosită inițial în chimia organică pentru a determina compoziția compușilor complecși.

Sviatoslav Pavlovich Nesterov, care a introdus un senzor de declanșare în 1988 și astfel a încadrat conceptul, este considerat inițiatorul dispozitivului de diagnosticare NLS, denumit Metatron

A început astfel munca pentru dezvoltarea și îmbunătățirea sistemelor de diagnosticare NLS. Testarea clinică a echipamentelor timpurii a fost în perioada 1990-1995. Sfârșitul anilor ‘90 a cunoscut o creștere rapidă a producției comerciale a dispozitivului și o creștere bruscă a calității rezultatelor produse.

Metoda diagnosticului neliniar este încă în stadiul ei de dezvoltare. Tehnicile de diagnosticare se îmbunătățesc atât de repede încât versiunile de sistem trebuie actualizate la fiecare șase luni. Datorită introducerii unor noi dispozitive, echipate cu senzori de declanșare digitali, diagnosticul NLS a devenit nu numai mult mai eficient în timp, ci și destul de diferit în ceea ce privește calitatea. Este evident că unele tehnici de rutină, de exemplu vizualizarea tridimensională a rezultatelor investigațiilor vor deveni în curând o practică zilnică. Aspectul de testare vegetativă este doar un exemplu al evoluțiilor. Analiza NLS devine acum atât de utilizată, încât ar trebui să vorbim mai degrabă despre o gamă definită de indicații pentru utilizarea sa decât despre popularizarea sa.

Centrele de cercetare continuă căutarea unor noi metode de investigare bazate pe sisteme de analiză neliniară. Până acum rezultatele sunt destul de promițătoare.

Spre deosebire de RMN și tomografia computerizată, analiza NLS nu are nevoie de câmpuri puternice. Metoda pare a avea perspective bune pentru studii de metabolism, în special la nivel celular.

Metoda NLS avansează nu numai în inovația tehnică, ci și în aplicații noi. Unele operații chirurgicale minore (de exemplu, biopsie) au fost mult timp monitorizate prin ecografie, fluoroscopie sau computer tomografie. Astăzi avem ocazia să avem biopsie monitorizată de NLS. Mulți chirurgi se concentrează acum pe utilizarea acestei metode pentru a asista operațiile majore.

Costul echipamentului pentru diagnosticarea NLS este încă foarte scăzut în comparație cu alte metode bazate pe hardware, ceea ce implică şi cheltuieli cu mult mai mici pentru pacienţi. Acest lucru ar trebui să contribuie la promovarea utilizării mai extinse a metodei în țările cu standarde de viață scăzute. Dintre toate metodele de diagnostic bazat pe hardware, NLS oferă reprezentări cele mai apropiate de tabloul patologic-anatomic. Caracteristica metodei, împreună cu inofensitatea ei, promovează dezvoltarea rapidă a diagnosticului NLS.


 

Întoarcere la pagina anterioara

Echipamente

Crownscope M17 by Bioentech

Quantum Magnetic Analysis vers.6

Metatron Hunter 4027 NLS System

9D LRIS NLS Health Diagnostic System Therapy Device

Multi-purpose health device KWD-808I

Multifunctional physio/electrotherapy QXTA-08

Investigaţii şi Terapii

Toate evaluările, investigaţii de natură biologică structurală, dar şi functională, efectuate, sunt neinvazive. Acestea se efectueaza rapid (max. 35 min. fiecare investigaţie), fără pregătire prealabilă. Beneficiind de cele mai noi cercetări, acestea au o mare precizie, fiind de un enorm ajutor medicului terapeut în diagnosticarea prealabilă sau pe parcurs.
De altfel şi terapiile sunt neinvazive biologic, fiind vorba de terapii energo-informaţionale (frecvenţe rezonante, lumină, sunet, metaterapii)